Despre noi

Cine suntem?

Patronatul Întreprinderilor de Arhivare Fizică și Electronică din România (PIAFER) este o organizație patronală, autonomă, fără interes politic. Înființată în 2021, asociația reunește cei mai importanți jucători de pe piața serviciilor de arhivare fizică și electronică. 

Misiunea noastră este aceea de a contribui activ la educarea societăților comerciale și la modernizarea cadrului legislativ în vederea digitalizării serviciilor de arhivare din România.

Acțiunile organizației

Suntem o comunitate unită și activă, pregătită să-și
îndeplinească misiunea prin numeroase inițiative și activități:

Modernizare legislativă

Ne implicăm în modernizarea cadrului legislativ din domeniul arhivării fizice și electronice. Până acum, am contribuit activ la două inițiative de acest gen, în vederea modificării Legii nr. 16/1996.

Reprezentare publică

Suntem membri în Consiliul Național al IMM-urilor din România, ceea ce ne permite să promovăm și apărăm interesele firmelor și colegilor de breaslă la nivel înalt.

Dezvoltare IMM

Prin activitățile noastre, impulsionăm construirea și dezvoltarea IMM-urilor care activează în domeniul arhivării documentelor.

Patronat de nișă

Patronatul Întreprinderilor de Arhivare Fizică și Electronică din România este o organizație de nișă, centrată pe interesele, nevoile și direcțiile de dezvoltare ale întreprinderilor din domeniul arhivării de documente, fie că ne referim la firme mari sau la IMM-uri. Acționăm, așadar, la nivel multilateral, vizând nu doar modernizarea cadrului legislativ, ci și conștientizarea importanței domeniului arhivării la nivel general. Totodată, ne dorim să contribuim la o piață bazată pe colaborare și coordonare, prin acțiuni ce combat concurența neloială și promovează o conduită profesională etică.

Programe de informare

Oferim servicii de informare, consultanță, promovare, intermediere, conciliere și asistență de specialitate (economică, managerială, financiară, tehnică, socială, juridică etc.).

Educație și cercetare

Realizăm analize, studii, sondaje de opinie, informări publice, studii de diagnoză și prognoză, cursuri, seminarii, conferințe, colocvii, târguri, topuri ale întreprinderilor la nivel de sector de activitate.

Formare profesională

Contribuim activ la dezvoltarea domeniului arhivării, realizând, direct sau prin intermediul partenerilor, diverse programe de perfecționare sau instruire profesională.

Obiectivul nostru

Contribuim activ la dezvoltarea domeniului arhivării și, împreună, digitalizăm România!

Valori

În drumul nostru, suntem mânați de pasiune, respect, integritate și dorința de inovație.

Planuri de viitor

Dorim să ne extindem comunitatea la nivel internațional, colaborând și cu patronate de arhivare din alte țări.

  • Inovație
  • Integritate
  • Respect
  • Pasiune

Membrii fondatori

Florin Cuc

Președinte

Florin Cuc este Director General al companiei Arhivatorul și unul dintre membrii fondatori ai PIAFER. Antreprenor de meserie, activează în sectorul arhivistic din 2015, atunci când a pus bazele celui mai generos depozit de documente din N-V țării.

Felix Mihai

Vicepreședinte

Ștefan Ecxarcu

Director General

Pasionat de antreprenoriat, business development si de psihologia comunicarii, cu o experienta de peste 20 de ani de activitate profesionala din care peste 10 ca antreprenor si manager. Sunt analitic, cu un mare interes in a intelege psihologia umana si intentiile din spatele oricarei actiuni si cred, cu convingere, ca este si responsabilitatea mea sa ajut la dezvoltarea mediului de business din Romania.

Mirela Bondar

Membru

Marko Simovic

Membru

Emilian Drăgan

Membru

Cu o experinţă de 20 de ani în domeniu, Emilian Drăgan dezvoltă şi coordonează din 2013 activitatea Business Unit-ului de Arhivare certSIGN, care în prezent are un colectiv de peste 50 de persoane și un portofoliu de peste 200 de proiecte.

Mihai Nicolae

Membru

Vicențiu Zorzolan

Membru

Gheorghiță Tacu

Membru

Vrei să devii membru?

Alătură-te Patronatului Întreprinderilor de Arhivare Fizică și Electronică din România!

Suntem întotdeauna bucuroși să primim membrii noi, care împărtășesc aceeași viziune. Pe termen lung, obiectivul nostru este să reunim, în cadrul acestei asociații, toți jucătorii de pe piața serviciilor de arhivare, astfel încât să putem contribui cu toții la dezvoltarea acestui sector.

Administrezi sau conduci un business care activează în domeniul arhivării fizice și electronice de documente? Îți dorești ca afacerea ta să se alăture Patronatului Întreprinderilor de Arhivare Fizică și Electronică din România? Te invităm să ne contactezi pentru a afla mai multe detalii despre cum poți deveni membru activ.

Completează formularul!